Betingelser, ophavsret m.m.

At være fotograf er lidt ligesom at være kunstmaler eller forfatter! Vi skaber et samlet ‘værk’, og det er præcis den kombination der gør at jeg kan det færdige produkt til dig. Det har en betydning for min forretning, at andre kan se, hvem der har lavet det. Derfor betyder principper om ophavsret, brugsret og vandmærker noget.

 

Når du booker mig til en fotografering, accepterer du samtidig mine betingelser. Dem kan du læse om på denne side. Hvis du har spørgsmål til noget af det der står her på siden, er du altid velkommen til at ringe eller skrive

Betaling og priser

Alle mine priser er inklusive moms med mindre andet er nævnt.

Betaling kan foretages som kontakt betaling , via MobilPay (24638382), bankoverførsel.

 

Ved betaling af depositum, gives detaljer om evt. refundering og afbud ved netop dit fotografering.

 

Når I har booket mig til en fotografering, bekræftes jeres booking første endeligt når depositum er indbetalt. Dette er fordi at jeg derefter højst sandsynligt må sige ‘nej’ til andre opgaver.

 

Jeg opdaterer mine priser i takt med min egen samt branchens udvikling. Priserne udgivet på min hjemmeside er gældende per den dag, hvor I booker jeres fotografering.

 

Leveringstider

Med mindre vi har aftalt andet, har I 7 dage til at gennemgå og vælge de billeder fra jeres online galleri.

 

Det koster 100kr at få et galleri genåbnet hvis I ikke har bestilt inden de 7 dage.

 

De færdigredigerede billeder leveres senest 7 dage efter bestilling.

 

Ved større ændringer/retouching af jeres billeder er ikke automatisk inkluderet i den almindelige pris, og kan give længer leveringstider, men jeg bestræber mig på at nå det inden for de 7 dage.

 

 

Alle billeder leveres via Dropbox, efter fuld betaling. Dropbox er gyldigt i indtil 1 år, hvorefter det forfalder. Hvis billederne ønsker leveret på en USB nøgle kan det sagtens bestilles for 150kr. inkl porto

Retouching

Mit mål er selvfølgelig, at tage smukke, og personlige billeder hvor alle ser dejlige ud.

 

De bliver let og professionelt redigeret efter min egen personlige stil, ting som urenheder i huden, genskær i brilleglas og ar (hvis det ønskes) bliver retoucheret pænt og naturligt som standard.

 

Lidt om digitale filer

Dine billeder leveres i Adobe RGB, 300 ppi i en digital størrelse af der typisk ligger mellem 5-10MB per billede afhængig af motiv og redigering.

 

Som fotograf ligger der rigtig mange timers arbejde i, og mange års erfaring bag de billeder som I ser og køber. Min arbejdsproces er på en måde unik til netop mig, og det har en reel værdi for mit firma.

 

Det er de færdige billeder jeg sælger, og som jeg kan stå inde for i kvalitet og udtryk. Det er derfor ikke muligt at købe hverken RAW eller .psd filer.

 

Fremkaldelse/Print

Smukke billeder skal op at hænge!

 

Jeg levere selv billeder i op til 30x40 cm i høj kvalitet, fremkaldt ‘i hånden’. Kvalitet og format bliver tjekket, og evt. justeringer bliver foretaget inden I modtager jeres prints. Derfor kan jeg stå 100% inde for det endelige resultat

 

Men jeg har også lavet et samarbejde med en utrolig dygtig og grundig leverandør i Vildbjerg. Her bliver alle mine billeder større end 30x40cm, Lærreds billeder, samt banner og roll-up produceret med hurtig levering

 

Ophavsret

Jeg har fuld ophavs- og brugsret over alle billeder.

 

Når I booker en fotosession og derefter køber nogle af billederne, får I det der hedder ‘brugsret’. Det vil sige at I må bruge billederne privat. Men I må ikke sælge eller give billederne videre, eller deltage i konkurrencer.

 

Billederne må ikke redigeres med et Instagram filter eller ligende.

 

Billeder der deles online på, for eksempel Facebook, Instagram og private hjemmesider, skal vise fotografens navn/signatur, eller det skal fremgå af teksten, at PER ILLUM har taget billedet.

Min signatur/vandmærke må ikke klippes væk på digitale billeder, der er leveret med signatur på, og derefter deles online.

 

Efter jeres fotografering sender jeg et link til jeres galleri, hvor I kan vælge de billeder I gerne vil købe. Disse billeder er ikke færdige, og må under ingen omstændigheder kopieres, gemmes eller deles.

Billeder der benyttes i en kommerciel kontekst (kun efter aftale) så som i et blad eller i en reklame skal tydeligt vise fotografens navn: Per Illum

 

Efterbestilling

Jeg gemmer som minimum alle billeder i 1 år og derefter så længe som muligt, men det er ikke nogen garanti at jeg beholder netop jeres billeder udover 1 år.

 

Så sørg for at bestille jeres favoritter indenfor den tidsramme vi har aftalt, og gem originalfilerne et sikkert sted. Al adgang til Dropbox har nemlig en udløbsdato hvorefter I ikke vil kunne hente billederne derfra.

 

Copyright © PER ILLUM - 2019 - All rights reserved. Theme by Per Illum